НОВИНИ

Турция поиска домакинството на Европейското първенство по футбол през 2024 г.

Турция внесе официално кандидатурата си в УЕФА за домакинство на Европейското първенство по футбол през 2024 година.Така страната ще бъде конкурент на Германия за организирането на престижната континентална надпревара.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:19, 26.04.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
турция поиска домакинството европейското първенство футбол 2024

Документите бяха връчени на генералния секретар на УЕФА Теодор Теодоридис лично от президента на турския футболен съюз Йълдъръм Демиререн.

"Нашата федерация подава заявка за домакинство на Европейско първенство за четвърти пореден път. Този път сме подготвили най-доброто досие от всички досега, а имаме и безпрецедентната подкрепа на държавата, от която получихме всички необходими финансови гаранции без ограничения. В допълнение сме предвидили и някои иновации, които ще обезпечат финансовия успех на турнира и ще донесат полза за всички националния асоциации в УЕФА. Мисля, че нашето време дойде", коментира Демиререн.

Администрацията на УЕФА ще разгледа документите на Турция в следващите седмици и ще направи оценка на отделните критерии в специално досие. В последствие, при нужда, от Евроцентралата могат да поискат от кандидатите да направят допълнителни разработки или разяснения по определени въпроси.

Страната-домакин на Евро 2024 ще бъде определена на 27 септември на Изпълком на УЕФА в Нион.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оценка Среден 2,88 получи държавата за грижите за децата в Бележник 2018
Оценка Среден 2,88 получи държавата за грижите за децата в Бележник 2018
Повечето автобуси във Враца нямат предпазни колани
Повечето автобуси във Враца нямат предпазни колани