НОВИНИ

​Турция се подготвя за мощния тропически циклон

Турция се подготвя да понесе мощния тропически циклон, който ще връхлети днес различни райони на страната, съобщават турските медии. Бурята, за която по-рано се очакваше да прерасне в ураган - първия в съвременната история на Турция, е започнала постепенно да отслабва, успокояват специалистите.

bnt avatar logo
от БТА
15:20, 30.09.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
​турция подготвя мощния тропически циклон

Турските власти отправят от вчера предупреждения към гражданите да бъдат бдителни с оглед на очакваните последици от лошото време, което ще засегне егейското крайбрежие, но и някои северозападни окръзи на Турция.

Няколко спортни прояви, планирани за уикенда, бяха отменени в Измир, а на плавателните съдове е забранено да напускат пристанищата на популярни курорти като Кушадасъ и Измир. Заради бурята са отменени някои курсове на фериботите между острови и континенталната част на Северозападна Турция. Най-новите метеорологични модели предвиждат проливни дъждове и бури за окръзите по Егейско море Измир, Айдън и Мугла, но също и за северозападните окръзи Балъкесир, Чанаккале и Одрин.

В северната част на егейското крайбрежие се очакват ветрове до 100 км/ч. и количество дъжд от 75 л/кв.м. Според метеорологичната служба на Турция тропическият циклон се очаква да причини наводнения, проблеми в трафика и материални щети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Холивудската актриса Гуинет Полтроу се омъжи за Брад Фалчък
Холивудската актриса Гуинет Полтроу се омъжи за Брад Фалчък
Тереза Мей призова съпартийците си да се обединят в името на Брекзит
Тереза Мей призова съпартийците си да се обединят в името на Брекзит