НОВИНИ

Турция завърши строежа на 764-километрова бетонна стена по границата със Сирия

Турция е завършила изграждането на 764-километрова бетонна стена по границата със Сирия, съобщава Анадолската агенция, като се позовава на турски официален представител, пожелал анонимност.

bnt avatar logo
от БТА
18:31, 09.06.2018
Чете се за: 00:28 мин.
По света
турция завърши строежа 764 километрова бетонна стена границата сирия

Турската държавна агенция за жилищно строителство е построила 564 километра от стената, а за изграждането на останалите 200 километра от стената са отговаряли валийствата на пограничните окръзи.

Анкара стартира проекта за построяване на 826-километрова защитна стена по границата със Сирия през 2015 г. в рамките на мерки за засилване на граничната безопасност и борба срещу контрабандата и случаите на нелегално преминаване на границата.

Турция има 911-километрова обща граница със Сирия.

Защитната стена е изградена от бетонни блокове, високи три метра, с бодлива тел. На всеки 300 метра са издигнати кули, оборудвани с термо- и инфрачервени видео камери, системи за нощно виждане, радари. На кулите се поставят лазерни и стрелкови системи с дистанционно управление за поразяване на жива сила, наземна техника и безпилотни апарати, както и устройства за заглушаване на радиосигнали с различни честоти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обединени земеделци почетоха 95 години от гибелта на Александър Стамболийски
"Обединени земеделци" почетоха 95 години от гибелта на Александър Стамболийски
Сергей Лавров: Русия не възнамерява да се връща в Г-7
Сергей Лавров: Русия не възнамерява да се връща в Г-7