НОВИНИ

Туск пристигна в Лондон, за да разговаря с Мей за Брекзит

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск пристигна днес в Лондон за разговори за Брекзит с британската министър-председателка Тереза Мей, предаде ДПА.

bnt avatar logo
от БТА
16:37, 06.04.2017
Чете се за: 00:34 мин.
По света
туск пристигна лондон разговаря мей брекзит

Мей поздрави Туск пред своята резиденция на "Даунинг стрийт". Двамата позираха пред фотографите, но не направиха изказвания за срещата.

Мей и Туск изглежда имаха разногласия миналата седмица, след като председателят на Европейския съвет каза, че преди да се обсъжда уреждането на бъдещите търговски отношения между Великобритания и ЕС, трябва да има споразумение за правата на гражданите и окончателен законопроект за Брекзит.
Той предупреди, че преговорите за излизане на Великобритания от ЕС ще бъдат "трудни, сложни и на моменти дори съпроводени от конфронтация".

Мей, която преди осем дни задейства процедурата за Брекзит, заяви в писмо до Туск, че Великобритания иска да договори условията на своето бъдещо партньорство с ЕС успоредно с условията за излизането си от общността.
Тази седмица обаче тя направи по-помирителни изказвания, като намекна, че е готова да приеме продължаване на правилата за свободно движение след март 2019 г., когато приключва двегодишният процес на Брекзит.
Тя заяви, че може да има "период на прилагане" след излизането на Великобритания от ЕС, за да се даде време на хората и компаниите да се приспособят към новите пр авила.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Куртово Конаре протестират срещу дейността на мраморната кариера край селото
В Куртово Конаре протестират срещу дейността на мраморната кариера край селото
Движението на влаковете между Захарна фабрика и Горна баня временно е спряно
Движението на влаковете между "Захарна фабрика" и "Горна баня" временно е спряно