НОВИНИ

Убиецът на британската депутатка направи предизвикателно изявление в съда

"Моето име е" смърт за предателите, свобода за Британия" - така 52-годишният Томас Меър, обвинен за убийството на британската депутатка Джо Кокс, който днес се яви в Уестминстърския магистратски съд, отговори на въпроса как се казва, предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
16:06, 18.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
По света
убиецът британската депутатка направи предизвикателно изявление съда

41-годишната Кокс от Лейбъристката партия бе застъпничка на оставането на Обединеното кралство в ЕС и за по-добро третиране на децата на сирийските бежанци. Тя бе убита преди два дни посред бял ден на улицата в избирателния си район в град Бърстол, в Северна Англия, от 52-годишният Томас Меър.

Обвиняемият отказа да посочи истинското си име и адреса си, когато бе попитан за адрес и рождена дата, допълва АП.

Той е обвинен в убийство, нанасяне на тежка телесна повреда, притежание на огнестрелно оръжие с намерение за извършване на престъпление и други обвинения, свързани с оръжие.

Заместник-главният съдия посочи в съда, че трябва да бъде изготвен псхиатричен доклад на подсъдимия, като се има "предвид името, което току-що е посочил."

Меър ще остане в ареста до следващото си явяване пред съда, насрочено за понеделник. Той не бе длъжен да отговори на предявените обвинение по време на краткото заседание днес, на което бе закопчан с белезници за пазач.

Властите все още не са обявили мотив за убийството. Полицията за борба с тероризма участва в разследването, но повдигнатите обвинения не са свързани с тероризъм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гигантска мокра кърпича заменя душа
Гигантска мокра кърпича заменя душа
Доживотен затвор за бившият египетски президент Мохамед Морси
Доживотен затвор за бившият египетски президент Мохамед Морси