НОВИНИ

Кой е убиецът от Борисовата градина?

Според източници на "По света и у нас" свидетелят, който помогнал на разследващите да стигнат до Йоан Матев, като предполагаем извършител на убийството в Борисовата градина, е неговият брат.От МВР нито отрекоха, нито потвърдиха тази информация. Признаха обаче, че братът на Йоан - Мариус също е разпитан като свидетел.Кой е задържаният и какво казват негови познати - от Благой Цицелков.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков
20:07, 23.02.2017
Чете се за: 00:58 мин.
У нас

19-годишният Йоан Матев е бил задържан вчера от полицията в родната си къща. Днес не открихме близките му за коментар. Тук Йоан живеел заедно със семейство си. Според съседи семейство Матеви не били особено общителни.

Тоня Бодурова, съсед: Бащата е митничар, граничен полицай. Майката се занимава с реклами, прави някакви.

Според момиче, близко на семейство Матеви, макар и да не общувал много, Йоан винаги бил вежлив.

Момиче: Последния ден, като го срещнах, не ми изглеждаше да е лош или нещо подобно.

Миналата година приели Йоан да учи право в Благоевградския университет. През септември се настанил в общежитие към университета. За задържането му там разбрали от идването на полицията. Разследващите не открили нищо, защото в помещението нямало вещи на Йоан. Разпитали обаче съквартиранта му - Любослав.

Любослав Виденов - съквартирант на Йоан Матев: Нищо лошо не мога да кажа до преди малко, докато разбрах, че го издирват за такова нещо. Не съм и подозирал даже. Добре се държеше, приятели си бяхме.

За БНТ от ръководството на общежитието заявиха, че младежът не е създавал сериозни проблеми.

Биле Евтимов - председател на Първо студентско общежитие към ЮЗУ: Такива дребни работи - тропания, чукания по стаите и това е. Нямаше нищо друго като оплаквания. Никога няма да кажеш, че нещо е направил.
Служител в общежитието: Даже правеше впечатление с това, че е кротък, възпитан.

Според студенти до скоро на табло при входа на общежитието имало снимка на издирвания за убийството в Борисовата градина младеж. Никой обаче не е разпознал в снимката Йоан, защото изглеждал по доста различен начин - с брада и натрупал сериозна мускулна маса. Първата среща на студента по право с Темида ще бъде утре, когато се гледа мярката му за неотклонение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Зад научния пробив на НАСА стои и европейски екип
​Зад научния пробив на НАСА стои и европейски екип
Ученици от Благоевград учат във фитнес вместо в класна стая
Ученици от Благоевград учат във фитнес вместо в класна стая