Криминално проявен мъж беше убит тази нощ в Пловдив. Тялото е намерено сутринта до сградата на Областната управа. По непотвърдена информация мъжът се е опитвал да извърши кражба от лек автомобил. Извършителят на убийството все още се издирва.

Пловдив

Сигналът е подаден на телефон 112 в 7:20 часа тази сутрин. Мъжът е намерен върху капака на лек автомобил. По първоначални данни до него е имало фенер и инструменти, с които най-вероято е възнамерявал да извърши кражбата. Убийството е станало до жилищната кооперация, която е зад сградата на Областната управа. Част от хората от блока твърдят, че са чули изстрели малко след един часа през нощта."

Величка: "Бях будна аз, бях будна. Два пъти се гръмна така, ама леко и понеже имаме куче и то усети и избяга и се скри. А то, когато се гърми, винаги бяга."

Смъртта на мъжа е запечатана от камерите, разположени на сградата на Областната управа. Записите са иззети от полицията, съобщи областният управител Здравко Димитров.

Здравко Димитров - областен управител на Пловдив: "Идвайки на работа първо видях полицейска кола в задния двор което е нормално, но влизайки в кабинета, видях тука от прозореца долу на една от колите на капака труп на мъж. Бяха дошли вече полицаите беше отцепен отпред района."

По случая работят и криминалисти от София. От прокуратурата обаче на този етап отказват информация за версиите за убийството.

Галина Андреева-Минчева - говорител на Окръжна прокуратура-Пловдив: "Образувано е досъдебно производство за убийство. То се наблюдава от Окръжна прокуратура в Пловдив. Установена е самоличността на убития. Това е мъж на 38 години, който е многократно осъждан за кражби."

Най-вероятно мъжът е застрелян заради кражбата, която се е опитвал да извърши. По непотвърдена информация убитият е жител на квартал "Столипиново". Твърди се, че освен присъдите за кражби преди години е нападнал с нож и собственик на жилище, в което е влязъл да краде.