Възрастен мъж е намерен мъртъв снощи в жилищен блок, където живеела неговата дъщеря. При огледа полицаите са установили следи от насилие. Преди десетина дни мъжът е сигнализирал, че внуците му са държани в изолация от дъщеря му и съпруга ѝ. Започнало е разследване за убийство.

Познати на 87-годишния Стефан Янев подали сигнал в полицията на 12 февруари, че след пътуването си до столицата не се е прибрал в Кочериново. Изчезнал е след като съобщил в национална медия, че внуците му са държани в изолация. Той разказал, че трите деца никога не са посещавали училище и фактически били заложници на родителите си.

Вчера полицията открива възрастния човек мъртъв.

ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: Трупът е открит близо до апартамент на междуетажна площадка в една ниша, която е много близо до апартамента, на който той се води съсобственик, защото постоянният адрес на лицето е в град Кочериново.

Арестувани като заподозрени са дъщерята на Стефан Янев и нейният съпруг. Две от децата им са под полицейска закрила, а най-голямото, което е на 19 години, е разпитано в 9-то РПУ.

ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: Още от снощи с тях работят психолози от нашия институт по психология, инспектори от детска педагогическа стая, тъй като две от тях са много некомуникативни, отказват всякаква комуникация с нас и там вече специалистите трябва да си свършат работата.

Агенцията за социално подпомагане ще се погрижи за настаняването на двете по-малки деца.

Бисер Петков, министър на труда и социалната политика: Утре изтича полицейската закрила и ще бъдат настанени в кризисен център. Ще се направи максималното те да започнат да посещават училище. Сега се водят като отпаднали от училище.

От полицията казаха, че и преди са получавали сигнали за разправиите между Стефан Янев и дъщеря му. Последният е от 11 февруари. Отишли на проверка в апартамента в квартал Люлин, но не открили никого.

ст. комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР: Всичките сигнали, които са получени в 9-то районно са били за междуличностни взаимоотношения между баща и дъщеря, те са били за психически тормоз, неплатени сметки. Никога при нас не е имало данни за физическо малтретиране, за насилие.

Според съседи, от апартамента често са се чували кавги.

Тези хора не поздравяваха никого, не комуникираха с никого. Излизаха си сутрин с раничките, все едно отиват на туризъм, след това си се прибират.

Разследването на случая продължава.