НОВИНИ

"Убитият" руски журналист се оказа жив

Руският журналист Аркадий Бабченко, който беше обявен за убит в Украйна, се оказа жив. Това обяви ръководителят на разузнавателните служби в Украйна, ден след като официалните власти го обявиха за мъртъв. Организаторът на убийството е задържан.

bnt avatar logo
от БНТ
17:48, 30.05.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Смяташе се, че известният критик на Кремъл, който от няколко години живееше и работеше в Киев, е застрелян в гръб пред дома си.

Преди минути стана ясно, че той се е появил на пресконференция - жив и здрав. Шефът на украинските служби за сигурност обяви, че покушението е инсценирано, за да се изобличат руските агенти.

По негови думи са получени данни, че руските служби са поръчали Бабченко да бъде убит.

Преди да бъде опровергана новината убийството предизвика шок по света и взаимни обвинения между Киев и Москва. Колеги на Бабченко заявиха, че убийството е свързано с неговата журналистическа работа.

;

Изглежда руският журналист не е предупредил съпругата си. Той се извини за всички неприятности, които е трябвало да преживее. Според него "операцията се е подготвяла в продължение на два месеца".

"Ние предотвратихме опита за убийство на Бабченко, като извършихме специална операция", каза Грицак. Според него то е "поръчано от руските специални служби".

Във вторник вечерта полицията в Киев съобщи за нападение срещу Бабченко, в резултат на което той е бил убит.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Първият изцяло български сателит вече е в Космоса
Първият изцяло български сателит вече е в Космоса
Надзорният съвет на НЗОК решава дали касата ще има временен управител
Надзорният съвет на НЗОК решава дали касата ще има временен управител