НОВИНИ

Борислав Сарафов: Шестте жертви в Нови Искър са дръзко убити, няма самоубийство

Това е престъпление без аналог в най-близката ни история, изключвам версията за самоубийство на някой от хората, категорично става въпрос за дръзко убийство. Всички са убити с множество изстрели. Това каза директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов пред журналисти. Не сме намерили оръжието, работата продължава.

Милена Кирова
от Милена Кирова Екип на "По света и у нас"
17:56, 03.01.2018
Чете се за: 01:25 мин.
У нас

Към петте намерени тела днес се прибави и още едно - на жена, която беше открита на 3 километра от местопрестъплението. Тялото на жената, за която се смята, че е живеела с убития по-възрастен мъж, беше открито в кладенец в гората във вилната зона на Нови Искър. Снощи Кети Кюхова беше обявена за издирване. По неофициална информация и тя е била простреляна в главата. Вчера следобед в къща в Нови Искър бяха открити пет трупа с огнестрелни рани. Убитите са баща и син, дъщерята на Кети, приятелят на момичето, както и майката на Кети.

2 януари - късния следобед - след подаден сигнал - разследващите откриват петимата застреляни в къща в Нови Искър. Трима на първия етаж и още двама на втория. Убито е и кучето на семейството. Жената остава в неизвестност за няколко часа. Обявена е за издирване,както и семейния автомобил. 3 януари - рано сутринта - в гората - на три километра от окървавената къща е открита семейната кола със счупено предно стъкло.

Йордан Георгиев: В 10 ч. съобщиха, че колата е намерена и се знае, че е в една борова гора. Джипът е бил празен, изоставен. А в съседство до джипа, там в гората, е намерена Кети. Така казаха следователите.

Защо някой би искал да убие петима души?

Или нещо семейно, или финансово. Едно от двете.
;

В непосредствена близост до колата е открито и тяло на жена. По непотвърдена информация - това е Кети, захвърлена в кладенец. Журналисти попадат на тефтерчето на жертвата - със сметки на суми пари. Оръжието обаче все още не е намерено. Сравнително непознато за съседите - такова било убитото семейство.

Жулиета Батева, продавачка в магазина: Те скоро купиха къщата. Хората не ги познават много. И като не работят тука наблизо, а в София, хората нямат допир до тях.

Убитият Георги работел в психиатрията в Нови Искър като санитар от около пет месеца.

д-р Цветеслава Гълъбова - директор на Психиатричната клиника "Св. Иван Рилски": Много приятен млад човек, интелигентен, лъчезарен, усмихнат, възпитан, много добро отношение към болните, много добре се разбираше, изключително стриктен и прилежен в работата си. Не е споменавал и не е имал вид на човек с проблеми.

41-годишният Неделчо Юнаков, който също беше разстрелян, е родом от Сапарева баня. В града са потресени от случилото се. Неделчо живее в София повече от 15 години. Често идвал в курортното селище. По професия бил автомонтьор. С втората му жена - убитата Кети, заживели заедно преди около 5 години. Според близки се разбирали добре. Затова не вярват, че някой от близките може да е извършил ужасното деяние.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Златна сватба честват в Калофер
Златна сватба честват в Калофер
Банско отново излиза на протест за втори лифт
Банско отново излиза на протест за втори лифт