Това е престъпление без аналог в най-близката ни история, изключвам версията за самоубийство на някой от хората, категорично става въпрос за дръзко убийство. Всички са убити с множество изстрели. Това каза директорът на Националната следствена служба Борислав Сарафов пред журналисти. Не сме намерили оръжието, работата продължава.

Нови Искър, Район Нови Искър

Към петте намерени тела днес се прибави и още едно - на жена, която беше открита на 3 километра от местопрестъплението. Тялото на жената, за която се смята, че е живеела с убития по-възрастен мъж, беше открито в кладенец в гората във вилната зона на Нови Искър. Снощи Кети Кюхова беше обявена за издирване. По неофициална информация и тя е била простреляна в главата. Вчера следобед в къща в Нови Искър бяха открити пет трупа с огнестрелни рани. Убитите са баща и син, дъщерята на Кети, приятелят на момичето, както и майката на Кети.

2 януари - късния следобед - след подаден сигнал - разследващите откриват петимата застреляни в къща в Нови Искър. Трима на първия етаж и още двама на втория. Убито е и кучето на семейството. Жената остава в неизвестност за няколко часа. Обявена е за издирване,както и семейния автомобил. 3 януари - рано сутринта - в гората - на три километра от окървавената къща е открита семейната кола със счупено предно стъкло.

Йордан Георгиев: В 10 ч. съобщиха, че колата е намерена и се знае, че е в една борова гора. Джипът е бил празен, изоставен. А в съседство до джипа, там в гората, е намерена Кети. Така казаха следователите.

Защо някой би искал да убие петима души?

Или нещо семейно, или финансово. Едно от двете.

В непосредствена близост до колата е открито и тяло на жена. По непотвърдена информация - това е Кети, захвърлена в кладенец. Журналисти попадат на тефтерчето на жертвата - със сметки на суми пари. Оръжието обаче все още не е намерено. Сравнително непознато за съседите - такова било убитото семейство.

Жулиета Батева, продавачка в магазина: Те скоро купиха къщата. Хората не ги познават много. И като не работят тука наблизо, а в София, хората нямат допир до тях.

Убитият Георги работел в психиатрията в Нови Искър като санитар от около пет месеца.

д-р Цветеслава Гълъбова - директор на Психиатричната клиника "Св. Иван Рилски": Много приятен млад човек, интелигентен, лъчезарен, усмихнат, възпитан, много добро отношение към болните, много добре се разбираше, изключително стриктен и прилежен в работата си. Не е споменавал и не е имал вид на човек с проблеми.

41-годишният Неделчо Юнаков, който също беше разстрелян, е родом от Сапарева баня. В града са потресени от случилото се. Неделчо живее в София повече от 15 години. Често идвал в курортното селище. По професия бил автомонтьор. С втората му жена - убитата Кети, заживели заедно преди около 5 години. Според близки се разбирали добре. Затова не вярват, че някой от близките може да е извършил ужасното деяние.