НОВИНИ

Убийството във влака - заради забележка за песен?

Полицията издирва свидетели на кървавата саморазправа във влака Пловдив - София, станала край Вакарел тази сутрин. Около 8 ч сутринта мъж беше намушкан с нож във влака. Задържани са двама души, които се опитали да избягат от местопрестъплението. По неофициална информация до убийството се е стигнало след забележка за песен.

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
19:08, 16.11.2018
Чете се за: 00:59 мин.
У нас

Полицията издирва свидетели на кървавата саморазправа във влака Пловдив - София, станала край Вакарел тази сутрин. Около 8 ч днес мъж бе намушкан с нож във влака. Задържани са двама души, които се опитали да избягат от местопрестъплението. Всяка информация е ценна за пълното изясняване на случая, обясниха от полицията

Малко след 8 ч сутринта началникът на жп гарата във Вакарел подал сигнал за ранен човек. 50-годишният мъж починал от кръвоизлив на път за болницата. Полицията незабавно влязла в дирите на заподозрените, които избягали.

Ст. комисар Николай Спасов, директор на ОД МВР - София: Две са лицата - мъж и жена. Мъжът е на 39 години, криминално проявен. Жената е на 47 години - криминално проявена.

По първоначална информация до убийството се е стигнало след свада между жертвата и двамата задържани. Арестуваните са от Ихтиман и пътували с влака към София. В тях е намерен и ножът, с който е извършено убийството. Има твърдения, че с двамата е имало и дете. Малцина са обаче свидетелите на случилото се, довело до убийството.

Благой Бобов, очевидец: Видях една тълпа се струпала точно в предната част на влака, първи или втори вагон беше. И видях един човек да лежи на земята, беше видимо окървавен, завиха го с едно одеяло и лежеше. Човекът си беше жив.

120 са били пътниците във влака. След инцидента те са били прехвърлени на друга машина. Полицията се обърна с апел към всички очевидци.

Ст. комисар Николай Спасов, директор на ОД МВР - София: Абсолютно всички пътници във влака, които не са установени от полицията, и които имат данни за това тежко престъпление, да се свържат с най-близкото подразделение на МВР или на телефон 112 за даване на допълнителни сведения.

А как е започнал скандалът и кой е нанесъл фаталния удар с ножа, тепърва ще се изяснява.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След 17 декември купуваме електронни винетки
След 17 декември купуваме електронни винетки
 Политически скандал в Чехия заради обвинения към премиера Бабиш
Политически скандал в Чехия заради обвинения към премиера Бабиш