Убийството във Враца шокира всички нас, не искаме да виждаме България като мутроподобна държава, в която проблемите се решават с бой на улицата. Това заяви в студиото на "Денят започва" Димитър Делчев от Реформаторския блок. Институциите трябва да заемат мястото си и да предприемат необходимите действия, призова той.

Даниел Кирилов от ГЕРБ допълни, че настоящото Народно събрание е заявило стремежа си да формира наказателна политика особено за тежките престъпления. Според него проблемите в последно време са от ескалация на хулиганството.


Димитър Делчев, РБ (ляво) и Даниел Кирилов, ГЕРБ (дясно)
Димитър Делчев, РБ (ляво) и Даниел Кирилов, ГЕРБ (дясно)

Липсват институциите, това е процес от поне една година назад, коментира по темата Филип Попов от БСП. По думите му няма институции там където има саморазправа с възрастни хора, както и на улицата, където властва законът на джунглата.


Хамид Хамид, ДПС (ляво) и Филип Попов, БСП (дясно)
Хамид Хамид, ДПС (ляво) и Филип Попов, БСП (дясно)

Димитър Делчев опонира на Попов, като каза, че в случая с Враца властите си вършат работата сравнително бързо.

Хамид Хамид от ДПС заяви, че не е работа на политиците да се намесват в подобни разследвания. За съжаление, в последните години подобни случаи станаха много, допълни Хамид, една от основните причини за това е липсата на уважение към държавата.

Още по темата Убийството във Враца