НОВИНИ

Аржентина планира първите редовни граждански полети до Антарктида

Аржентина ще предлага от 2018 година граждански полети до Антарктида, превръщайки някогашната цел на безстрашни изследователи в туристическа дестинация. Базата на остров Марамбио, създадена през 1969 година, която по-рано бе достъпна само за военни самолети, предстои да стане дестинация за първите редовни граждански полети до Антарктида, информират аржентинските власти.

bnt avatar logo
от БТА
07:56, 10.08.2016
Чете се за: 00:32 мин.
По света
аржентина планира първите редовни граждански полети антарктида

Държавната компания ЛАДЕ (LADE) ще извършва полетите до базата на Антарктическия полуостров, който е на около 3330 км от столицата Буенос Айрес. Станцията е разположена на остров Сеймур, точно под върха на полуострова, който е най-северната част на ледения континент. За да се осигури безопасното пристигане на самолетите, пистата ще бъде оборудвана със специални радарни съоръжения.

Близо 10 процента от легловата база в Марамбио ще бъдат на разположение на туристите, като в момента там има място за 150 души. Други аржентински бази в Антарктида също се подготвят да посрещат гости, при условие, че те няма да пречат на дейността на учените.

Поставя се условието туристите да спазват мерките за защита на околната среда и установените правила. Самолетите ще летят един или два пъти седмично от Ушуая - най-големия град в архипелага Огнена земя, и ще достигат Марамбио за час и половина. В Антарктида туристите ще могат да правят еднодневни екскурзии или да остават за четири до седем дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тервел Пулев за неуспехите и успехите в играта
Тервел Пулев за неуспехите и успехите в играта
Мариано Рахой преговаря с лидера на Сиудаданос
Мариано Рахой преговаря с лидера на "Сиудаданос"