НОВИНИ

Ученичка направи сайт за забележителностите на Северозападна България

Ученичка от Враца създаде собствен сайт, с който да популяризира природните красоти и исторически забележителности на Северозападна България. Момичето смята, че родният й край има голям потенциал като туристическа дестинация, но се нуждае от повече реклама.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
10:20, 30.07.2017
21755
Чете се за: 00:57 мин.
Още

За начинанието си Цветина Николова получава вдъхновение след участие в проект на Асоциацията на българските лидери и предприемачи, който помага на учениците от горния гимназиален курс да покажат своите възможности и да се реализират след училище.

Цветина Николова: Искам да кандидатствам след две години икономика на туризма и международни икономически отношения. Надявам се това да ми е първата стъпка, да ми помогне да придобия опит. В сайта има раздели за всички забележителности в Северозапада, има и раздел „Произведено в България", който още не е попълнен. Надявам се хора от целия свят да могат, след като се развие сайтът, да влизат и да видят какви къщи за гости има, какви хотели, забележителности и какви продукти, произведени в България.

Според Цвети българският туризъм страда от липса на интересна реклама и информация както у нас, така и зад граница.

Цветина Николова: Природата ни е най-хубава и липсва най-вече рекламата, защото като се каже за Северозапада, хората веднага се сещат за един беден регион и едни лоши хора. Иначе пътувам, виждам забележителностите, виждам колко е красив нашият регион, но рекламата ни не е хубава и се надявам в този сайт хората да видят хубава реклама и да се убедят, че не е толкова лошо тук.

Засега нейните първи помощници и съмишленици са родителите ѝ.

Анна Целова, майка: Ние с баща ѝ помагаме в търсенето на информация, консултираме я за историческите забележителности, насочваме я.
- И какво открихте, докато й помагате?
-Ами, че е много амбициозна.

Сега Цветина се надява да събере повече съмишленици, които да ѝпомогнат при развитието на сайта, за да може в него да се публикува максимум информация за възможностите за туризъм в най-бедния регион на Европа - Северозападна България, защото бъдещето му е именно туризмът, смята Цветина от Враца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти за първите сто дни на кабинета
ГЕРБ, БСП и Обединени патриоти за първите сто дни на кабинета
Рекорден добив на лавандулово масло у нас
Рекорден добив на лавандулово масло у нас