Прокуратурата в Карлово награди дете, което е помогнало за разкриване на престъпление. Ученикът е предотвратил посегателство върху възрастна жена и е помогнал за залавянето на извършителя.

Преди време 18-годишният Мартин се прибирал към дома си, когато на улица „Криволак” в Карлово вижда възрастен мъж да посяга с метална тръба на около 70-годишната си съпруга, викаща за помощ.

Мартин Стойков: "Отнех му желязото от ръцете и застанах между двамата и всичко спря."

По улицата минавали хора, но никой не спрял да помогне на възрастната жена. Мартин останал до идването на полицаите, за да им съдейства. От районната прокуратура казаха, че помощта на момчето е била много ценна за работата им, а извършителят е получил заслужено наказание.

Димитрина Шекерева - председател на Районна прокуратура Карлово: "Намирам, че тези случаи не са изолирани и работата на всички нас е да не го отдаваме на някакви лични проблеми, защото това е вече болестен проблем на цялото общество..."

Мартин сподели, че това на е единствения случай, в който се намесва.

Мартин Стойков: "Попаднах на кражба на портмоне, разтичах се, пак се намесих аз и после дойдоха полицаите и те си свършиха работата."

Мечтата на Мартин е да стане полицай, за да продължи да помага в предотвратяването на престъпления.