НОВИНИ

Ученик представи изобретение, с което компютър пише ръкописно

Компютър, кото пише ръкописно. Оказва се, че това е възможно. Ученик от Природо-математическата гимназия в София изобрети уникално устройство, което автентично пресъздава човешкия почерк.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
18:16, 04.05.2016
Чете се за: 00:40 мин.
Още

Звездин е деветокласникът, който накара компютъра си да пресъздава автентично почерка му. Идеята да създаде устройството му хрумва преди няколко месеца, когато заради рана на ръката не може да пише.

Звездин: Вие си въвеждате всяка буква от определената азбука по екрана плъзгате с пръст, веднъж, а после не го повтаря абсолютно същото, а си генерира различни варианти, така че да изглежда автентично.

Устройството, което той е нарекъл "ARDUWRITE" изработва сам, а това му отнема около месец.

Звездин: Един познат ми даде един стар плотер, него не можеше да използвам, защото беше твърде стар и нямаше никаква документация и трябваше да хвана само механиката и моторите. Трябваше да си създам собствена електроника и собствени платки за контрол, като цяло собствена електроника, която да го контролира.

Преди седмица Звездин печели и Националния конкурс "Млади таланти" с иновативното си устройство.

Звездин: От там получих право да участвам на международно състезание в Тулуза, Франция, което всъщност ще е първия път, в който ще излизам извън граница, което е яко.

Да бъде изобретател Звездин приема като свое хоби, но споделя, че с удоволствие би го превърнал в своя професия, защото обича... да създава, а това за него е само началото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК иска глоби за отказ за приемане на бежанци
ЕК иска глоби за отказ за приемане на бежанци
Традиционен великденски крос във Варна
Традиционен великденски крос във Варна