НОВИНИ

Ученик спечели конкурс за логото на иновативните училища

Като контрапункт на лошите резултати от изследването са новините за програмите и обучението в иновативните училища. Те вече имат свое лого. Негов автор е единадесетокласник от Математическата гимназия в Пловдив Слави Калоферов. В конкурса, организиран от Министерството на образованието, се включиха 89 учители и ученици от цялата страна, които дадоха 107 предложения.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Златин Бояджиев
18:46, 21.11.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Проектът представен от Слави е "хибрид" между традиционния вариант на книга и вид компютърна мрежа, която я свързва със старите и нови технологии използвани от хората:

Слави Калоферов: Аз реших технология да използвам в смисъл в логото да сложа и така горе долу се роди идеята да бъде комбинация.

Това не е първа награда за Слави, в началото на годината е спечелил и конкурс за компютърен колаж в Бургас. Неговите постижения освен, че се дължат на личните му качества, са продукт и на реалната конкуренция със съучениците му в Математическата гимназия в Пловдив:

Румен Манолов - преподавател: Аз се радвам, че Слави спечели, но както беше Слави, можеха да спечелят и други ученици. В този конкурс участват 10 наши ученика от по-горните класове- 11-ти и 12-ти клас, основно от неговия клас, осем човека бяха.

Учениците от тези паралеки се подготвят за професията компютърен график, затова трябва освен да решават алгоритми да могат да рисуват и да създават скулптури:

- ученик: Не е нито художник, нито математик по-скоро като компютърен график се чувствам, защото все пак това искам и да правя . Лично на мен ми се иска да остана в България да работя пък наистина, все пак желанието според мен е основното.

Слави е сигурен, че ще продължи да учи същата специалност след като завърши средното си образование и е вдъхновен, и насърчен да се бори за други награди и да печели не толкова известност, а да измерва постиженията си спрямо другите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Апелативният съд гледа делото срещу Ахмед Муса
Апелативният съд гледа делото срещу Ахмед Муса
Робърт Мугабе подаде оставка като президент на Зимбабве
Робърт Мугабе подаде оставка като президент на Зимбабве