НОВИНИ

Ученици даряват 40 торби на дом за сираци

Ученици от столичното 81 училище "Виктор Юго" събраха дарения за децата от дома за сираци в Нови хан. Инициативата е на няколко десетокласници. Тъй като не успели да намерят пари за превозването на даренията до Нови хан, децата потърсиха съдействия от БНТ, която им предостави два микробуса. Така учениците успяха да се запознаят и лично да предадат подаръците на децата от дома.

Мина Петрова
от Мина Петрова
20:57, 21.12.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Дрехи и играчки, книги и учебници са събрали учениците от 81-во училище в София. Натоварихме ги в микробусите и заедно потеглихме към Нови хан. Там, в дома за сираци "Св. Николай", отец Иван и децата очакваха поредната за деня кола с дарения.

Отец Иван: "Искам да им благодаря. На тези деца, които са се потрудили и които искат да покажат на всички други какво значи български християни."

В дома живеят общо 150 деца, 70 от тях са ученици. Освен от дрехи, играчки и учебници, те се нуждаят и от храна, и призовават хората, които имат възможност, да помогнат.

Християн: "Благодаря на всички хора, които даряват. И , нали, както казахте, не само по Коледа, а и през цялата година. И им пожелавам весели празници".

Мария, ученик в 11 клас: "Аз съм изключително доволна, че дойдохме , че се запознахме с тези деца, защото са изключително интелигентни и се надявам нещата наистина да са им от полза."

Леонида, ученик в 10 клас: "Техните усмивки, те мен ме зарадваха, сякаш , не знам, сякаш съм паднала от небето".

Вдъхновени от силата на доброто, не само около празниците, учениците обещаха, че даренията ще станат ежегодна традиция и ще призовават все повече деца да правят същото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на 2018 г. трябва да е готова новата транспортна схема на Русе
До края на 2018 г. трябва да е готова новата транспортна схема на Русе
Прокуратурата започва проверки на състоянието на пешеходните пътеки в страната
Прокуратурата започва проверки на състоянието на пешеходните пътеки в страната