НОВИНИ

Ученици дават идеи как да спасим пчелите

Световната седмица на предприемачеството започна днес във Варна. Инициативата се провежда от 2008 година и главната й цел е да мотивира младите хора да бъдат изобретателни и да поемат рискове. У нас 4700 ученици от цялата страна ще участват в състезания, дискусии и конкурси на тема предприемачество.

bnt avatar logo
от Ива Георгиева
17:28, 15.11.2016
Чете се за: 00:43 мин.
Още

За трета поредна година в Седмицата на предприемачетвото се включва Варненската търговска гимназия. Тази година учениците разпределени в 6 отбора и подкрепени от ментори трябваше в рамките на два часа да представят свои идеи за това как да опазим пчелите на планетата ни.

Момчил Танев – ученик от 11 клас
"Засега всеки отбор е представил нещо различно, което е много хубаво. Това е едно чудесно място да тренираме нашите комуникативни умения, да работим в екип и в крайна сметка да се забавляваме."
Александър Александров – ученик от 11 клас
"За мен това е някакъв вид опит, който ще ми е ценен и който може би ще прилагам и в бъдещето си. Интересно ми беше работата в екип по специално, както и задачата."

Всички ментори на отбори са бивши възпитаници на гимназията, успешно реализирали се в различни сфери.

Галена Стоянова - ментор
"Първо им задавах въпроси, които да стимулират мозъците им. После им дадох насоки как да направят презентацията си, което е много важно, защото имам много голям опит в това и мисля, че им бях полезна."

Експертно жури определи най-добре представилият се отбор. Екипът на Момчил предложи решение на проблема с намаляването на популацията на пчелите. Според него причина за това е нерегламентираното пръскане на земеделски площи. Решението е създаване на съгласуваща онлайн мрежа между пчелар и земеделци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Учители от Благоевград са против ежегодни прегледи при психиатър
Учители от Благоевград са против ежегодни прегледи при психиатър
Георги Първанов се обяви за свикване на Велико народно събрание
Георги Първанов се обяви за свикване на Велико народно събрание