Заради непочистени пътища ученици от Садовската гимназия днес не са успели да стигнат до училище. Автобусът, с който са били извозвани децата, закъсал при наклон на пътя Поповица-Асеновград. Другите училищни автобуси се движели с голямо закъснение. От АПИ съобщиха за "По света и у нас", че пътищата в района са общински и няма затворени главни пътища.

Садово

Рано тази сутрин директорът на селскостопанската гимназия в Садово напразно чакаше в двора единия от училищните автобуси.
Димитър Йорданов, директор на Селскостопанската гимназия в Садово - „От Богданица не е добре почистено и затова шофьорът ще му бъде трудно да извози учениците и ще чака да мине снегорин"

Автобусът обаче така и не пристигна, защото учениците се изплашили от тежките пътни условия и се прибрали по домовете. Останалите два училищни автобуса пристигнаха в училището с голямо закъснение.

Иван Димитров, шофьор- „Закъсняваме, ето час и половина правим пробег, дето го правим за 40-50 минути.
Дафин, шофьор - „в Мирово затънах. Пътят от Поповица до Мирово нито е минало гребло, нито опесъчител, не може да разбереш път ли е, ски писта ли е"
Иванка, ученичка в 8 клас:-„Измръзнах по спирката, чакахме по 1 час "

Близо 160 ученици от селскостопанската гимназия се извозват с трите училищни автобуса. Колите обикалят 12 населени места от две общини.

Димитър Здравков, кмет на община Садово- „Шофьорите психически вече не издържат и казват, че повече няма да карат в тези условия. Какво трябва да правим - да затворим училищата, защото падна 20 см. сняг и държавата не може да се оправи"

От Пътната агенция обясниха, че територията на община Садово се чисти от 14 машини.

Петър Попов - директор на Областно пътно управление-Пловдив „ Правим всичко възможно. Пътищата са проходими при зимни условия."

При подобна ситуация преди две години училищен автобус се обърна в крайпътната канавка на пътя Поповица-Асеновград, за щастие в него не са пътували деца.