НОВИНИ

Ученици от гимназията по икономика във Варна на стаж в международни фирми

Ученици от Професионалната гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ във Варна набират опит в международни фирми. С помощта на проекта „Мобилност без граници“ по програмата „Еразъм+“ младежите имаха възможност да работят като стажанти в компании във Великобритания и Италия.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна Нора Бочева
17:10, 12.05.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Идеята на проекта е учениците да се сблъскат с различни казуси в реална бизнес среда, споделя най-младият учител в гимназията Диан Василев.

Диан Василев – учител в Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ - Варна
„Учениците са вече такива, че те общо взето искат да видят реално точно какво се случва. Затова е този проект – това, което учат реално ще го приложат и реално ще им е от полза. Общо взето те не искат само сухата теория и искат реално да видят. Най-общият въпрос, който се задава, е: „Това нещо къде ще ми потрябва?“

Жасмина Лефтерова е била две седмици на стаж във водеща фирма за графичен дизайн и канцеларски услуги в Лондон. За нея наученото в гимназията е много добра основа за работа в голяма фирма.

Жасмина Лефтерова – ученичка в Професионална гимназия по икономика „Д-р Иван Богоров“ - Варна
“Уменията ми с графичния дизайн, изучаваме много такива предмети - графика, презентация, и това ми беше от голяма полза при изготвянето на материалите, които изготвях във фирмата. И още от втората седмица започнах да правя проектите си сама. Самата фирма ми гласува огромно внимание и доверие.“

В проекта са се включили над 100 ученици. Всички са имали възможност да практикуват като стажанти в международни компании по бизнес администрация и IT технологии, където е и най-голямото търсене на кадри в момента.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх Неофит
Почетен знак на Военната академия в София бе връчен на Патриарх Неофит
Най-малко 25 жертви на атентат в Пакистан
Най-малко 25 жертви на атентат в Пакистан