НОВИНИ

Ученици от Пловдив помагат на дете със синдрома на Аперт

Ученици от пловдивско училище организират благотворителен базар в помощ на 3-годишния Димитър Ганев от Пазарджик. Детето е едно от трите у нас, които страдат от рядко генетично заболяване, което е съпроводено с множество лицеви малформации. Децата от първи до осми клас направиха поредица от три събития, а събраните средства ще помогнат за планираните операции на малкия Митко.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив
22:00, 19.12.2017
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

19-и декември е особен ден в училището. Жуженето в коридора не е просто шум, а израз на емоцията, която всяко едно от децата влага в благотворителната кауза.

Изел Хадарназ – 6-и клас: "Това ни събира като клас, пък ѝ е за добра кауза, помагаме на едно бебе, което е болно, а заслужава да бъде като всички останали деца."
Десимир Лулчев – 7-и клас: "Ние сме щастливи и сме здрави, но когато другите деца ги нямат тези неща, ние трябва да сме добри към тях."
Гергана Атанасова – учител: "Тази година решихме да помогнем на бебе Димитър, както го наричаме това е едно много жизнено, симпатично и усмихнато детенце."

Децата и техните родители са приготвили с много любов изобилие от кулинарни изкушения и ръчно изработени сувенири и бижута.

"Нашите деца показаха, че имат големи сърца и винаги са готови да откликнат. Целия екип се старае да възпита в децата чувството, че преди да станеш инженер, учител, какъвто и да е, най-напред трябва да бъдеш истински човек."

Малкият Димитър страда от синдром на Аперт, така наречената болест на счупените кукли. Предстоят му няколко операции, които ще подобрят значително неговото състоянието и ще му помогнат да има едно щастливо детство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Коледен ретро трамвай се движи по улиците на София
Коледен ретро трамвай се движи по улиците на София
Григор Димитров е Спортист на годината за 2017-а (ВИДЕО)
Григор Димитров е Спортист на годината за 2017-а (ВИДЕО)