НОВИНИ

Ученици от различни паралелки показаха знания и умения в Благоевград

Ученици от различни училища и езикови школи показаха знания и умения на площада в Благоевград. Инициативата е на Центъра за кариерно ориентиране и Община Благоевград, а идеята е да се информират учениците за възможностите, които предлагат учебните заведения, и да им помогне при избора на професионално направление.

БНТ2-Благоевград
от БНТ2-Благоевград Аксения Ангелова
14:00, 26.05.2017
Чете се за: 00:32 мин.
Още

Венцислав Петров учи в Професионалната гимназия по туризъм и лека промишленост в Благоевград. В началото е подходил плахо към идеята да стане сладкар, но по-късно е разбрал, че това е неговото призвание. Той и съучениците му с гордост представиха сладкарски изделия, изработени от самите тях.

Венцислав Петров, ученик:
“Това е много хубава професия, която ни доставя удоволствие, и се чувстваме добре, когато я практикуваме. Искам да стана готвач и искам така да премина през всички части от готварството.”

Освен сладкарски изделия, участниците в инициативата показаха как се рисува с кана, както и какво са научили в часовете по електротехника и фризьорство.

Биляна Ангелова, ръководител на Център за кариерно ориентиране:
“Тук нагледно са показани какво ще изучават ако отидат в дадено училище, какъв ще бъде продуктът от тяхното обучение. Срещайки се с учениците, говорим за специалностите и за възможностите на училищата.”

Инициативата се провежда от няколко години в Благоевград, а целта ѝ е да покаже, че пътят до желаната професия започва от класната стая в училище.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Прокуратурата повдигна две нови обвинения на главния архитект на Асеновград
Прокуратурата повдигна две нови обвинения на главния архитект на Асеновград
Работник е пострадал при трудова злополука в мина „Оброчище“
Работник е пострадал при трудова злополука в мина „Оброчище“