Учениците от гимназията по дървообработване в Русе изработиха къщички за птички. Те решили да направят добро дело и в големите студове да помогнат на малките пернати да намерят подслон от вятъра и снега.

Русе

Учениците от Професионалната гимназия по дървообработване и архитектура в Русе се събраха в голямото междучасие, за да украсят дърветата около сградата на училището и да поставят къщички за птички. Идеята дошла от тях - да спасят колкото се може повече птички в мразовитото време, като им осигурят подслон.

Елиф Фаризова: Винаги съм искала да направя къщичка за птички. Да, беше много забавно. Искаме да помогнем на птичките да имат дом, когато е студено.

В изработването на къщичките се включили всички ученици, помогнали им и фирмите, където ходят на практика, като им предоставили лакове и бои.

Румен Иванов - преподавател в Професионалната гимназия по дървообработване и архитектура в Русе: В часовете по практика при колегата, при мен успяхме да направим тези къщички. Хем като учебно занятие, така да го кажем, така и от екологичен ефект, да постигнем.
Симона Димитрова: Искахме да се открояваме от другите училища, все пак не всеки би се захванал да направи такова нещо.

Идеята на учениците привлече и вниманието на минувачите.

Георги Петров: Харесва ми, защото малко такива свежи работи виждаме напоследък.

Всяка сутрин учениците от гимназията по дървообработване ще слагат храна за птиците.