НОВИНИ

Ученици от Русе се обучаваха как да създадат виртуална реалност

В Русенския университет гимназисти се обучаваха как да създават приложения за виртуална реалност. Инициативата е на катедра "Телекомуникации" и се реализира в рамките на програма "Знание и растеж" на Фондация "Русе-град на свободни дух", с подкрепата на Фондация Еконт.

ученици русе обучаваха създадат виртуална реалност
bnt avatar logo
от БНТ
08:01, 17.07.2018
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Как да боравят с 3D скенер и 3 D принтер? Това бяха само част от знанията и уменията, които придобиха средношколците по време на лекциите. Гимназистите научиха и как се дигитализират артефакти и културно-исторически ценности.

Миряна Иванова - ученичка от 8 клас: Аз и още няколко съученици от моя клас сме се записали на едно състезание точно за създаване на приложения с добавена реалност и мислим знанията, които научихме днес да ги използваме там.
Кристиян Вълчев - ученик в 8 клас: Отначало ми беше интересно да науча как става този номер с дигиталното сканиране и сега след като знам, ще го пробвам.
Диана Кинанева - доктор в катедра "Телекомуникации" към Русенския университет: Искаме да им покажем как се развиват информационните и комуникационни технологии и къде могат да бъдат приложими те.
Йордан Райчев - докторант в катедра "Телекомуникации" към Русенския университет: Знанията и уменията могат да бъдат приложени в различни области. Най-вече в областта на IT сферата. Също така ще са едно високо стъпало за придобиване на една висока квалификация и опит при кандидатстване във висшите учебни заведения.

Поради големия интерес към обучението, от катедра "Телекомуникации" ще продължат да организират открити лекции за всички гимназисти, изкушени от високите технологии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Защо майките на деца с увреждания напуснаха работната група за новия закон?
Защо майките на деца с увреждания напуснаха работната група за новия закон?
Български шофьори остават без книжки за година при пътно нарушение в Румъния
Български шофьори остават без книжки за година при пътно нарушение в Румъния