С три златни медала, един бронзов и Голямата купа се завърнаха трима възпитаници на математическата гимназия „Баба Тонка“ в Русе от международната олимпиада по математика в Сингапур (SIMOC). Това съобщиха от учебното заведение в крайдунавския град.

Русе

Надпреварата се е състояла от 14-и до 17-и юли тази година. Тримата шестокласници Йордан Петков, Константин Георгиев и Станислав Григоров са получили покана за участие в нея благодарение на отличните си резултати и спечелените медали. Учениците са се включили в олимпиадата с финансовата подкрепа на фонд „Математика на бъдещето“ към училището.

Константин Георгиев е завоювал два златни медала и Голямата купа на трибоя в надпреварата. Йордан Петков също се е завърна със златен медал, а Станислав Григоров - с бронзов. Те са били подготвени от доц. д-р Илияна Раева от Русенския университет.

Ръководител на екипа в Сингапур е бил директорът на математическата гимназия Митко Кунчев, който е дарил в подкрепа на участието на учениците в престижната надпревара средствата, които е получил заедно с наградата „Русе“ в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24-и май.

От училището обясняват, че повече от 22 000 ученици от 19 страни са участвали в предварителния кръг на олимпиадата. Това е първата изява на възпитаници на русенската математическа гимназия в едно от най-трудните и престижни състезания по математика.

Повод за гордост: Първи голям успех за учениците на СМГ още в началото на 2017г.

Повод за гордост: Първи голям успех за учениците на СМГ още в началото на 2017г.

Вчера те се прибраха у нас с пет медала от Жаутиковската олимпиада по математика, физика и информатика, която се проведе в Казахстан. Тази година се н...