Ученици от Софийската математическа гимназия спечелиха най-голямото отличие в Международното състезание по математика в Тайланд. Децата от малката възрастова група до 13 години и половина взеха наградата „Шампион в генералното класиране" измежду всички 70 отбора от 29 държави.

Талантливите българчета завоюваха 20 медала, от който 10 златни, три сребърни и 7 бронзови. В олимпиадата са взели участие 35 ученици от пет български училища.

Антоний Стоянов, директор на СМГ: Достойно беше представянето и на другите отбори от България. От Математическата гимназия във Варна, в Бургас, от 125-о училище и частната математическа гимназия и това трябва да ни радва...
Ваня Данова, учител в Софийска математическа гимназия: Аз съм облагодетелствана от съдбата, затова, защото имам удоволствието да работя с едни изключително умни деца...

Малките математици признаха, че са положили много усилия и са решавали задачи по цял ден, за да постигнат тези отлични резултати.
Иван Александров, ученик от СМГ: Изключително горд съм и съм доволен от многото усилия, които посветихме всички ние от отбора ни..

Голяма част от учениците не се явяват за първи път на такова състезание и са печелили и други медали. Като 16-годишният Борислав, който решава задачи с удоволствие. Той е печелил медали на всички състезания, на които се е явявал до сега.

Борислав, ученик от СМГ: Определено ще продължа да се занимавам с това, защото ми носи наслада и обичам да побеждавам заедно със съотборниците си.

13-годишният Калоян се явява за първи път на състезанието, но въпреки това успява да спечели бронзов медал и е амбициран да продължи да се състезава и да печели.

Калоян Фачиков, ученик от СМГ: Можеше и по-добре и занапред ще се постарая да се представям по-добре.

Учениците очакват с нетърпение следващите състезания и са категорични, че ще продължат да търсят вярното решение на всяка задача.