НОВИНИ

Ученици посегнаха на учителка в Стара Загора

Ученици от Професионалната гимназия по механотехника и транспорт в Стара Загора посегнаха на учителка. Скандалното им поведение е било заснето и разпространено в социалните мрежи.

bnt avatar logo
от БНТ
22:20, 20.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

На видеоклипа се вижда как десетокласници обиждат преподавателката си, дърпат я, пръскат я с вода, хвърлят вещите ѝ и това съпроводено от арогантно и подигравателно поведение. Всичко това се разиграло в края на час по английски. Учителката смята, че с нищо не е провокирала поведението на учениците.

Павлина Колева - учител: "Не смятам, че съм ги провокирала по някакъв начин, правихме тест и просто някои не бяха доволни, защото смятаха, че на едната група е малко по-труден, но аз им обясних, че условията и на двата теста са еднакви".

От Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора казаха, че е назначена комисия, която ще изясни причините за скандалния случай.

Татяна Димитрова - директор РИ на МОН: "Директорът на училището е поканил родителите на учениците, участници в клипа, за среща в сутрешните часове. Ще бъде свикано извънредно заседание на Педагогическия съвет и съответно след това ще бъдат наложени и наказания.

Димитрова допълни, че ще се проведат и разговори с всички ученици от класа и техните родители.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Масовият убиец Брайвик спечели делото за нарушаване на човешките права
Масовият убиец Брайвик спечели делото за нарушаване на човешките права
Първият кучемат в Бургас
Първият кучемат в Бургас