НОВИНИ

Ученици предадоха 700 килограма хартия за рециклиране

Ученици от столичното 120 основно училище „Г. С. Раковски“ предадоха за рециклиране 700 килограма хартия и 300 килограма пластмаса. Акцията, която цели да провокира отговорно отношение към околната среда е част от екоинициативата „Спаси дърво или сливи за смет“. Към момента тя се провежда в четири училища в града и е съвместна инициатива със Столичния инспекторат и рециклиращите фирми.

bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 13.06.2016
Чете се за: 00:34 мин.
Още

Децата от 120 основно училище в София лично предадоха донесената от вкъщи хартия и пластмаса. Шестокласничката Катерина Иванова обяснява защо се включва в инициатива.

Катерина Иванова, 6-и клас: "Все пак трябва да се грижим за земята, която не е в толкова добро състояние, и трябва да садим дървета, да рециклираме хартия."

Добрата практика в училището не е от днес. Тя е факт от три години. За това време учениците са предали над 3 тона хартия и пластмаса за рециклиране. С парите от предадените по-рано тази година отпадъци директорката на училището е купила принадлежности за санитарните помещения в училището.

Цветанка Тонева, директор на 120 ОУ "Г. С. Раковски": "Най-важното, което правим в училище, е да провеждаме една разяснителна кампания за това колко е нужно, колко е необходимо да се събират разделно отпадъците."
Татяна Асенова, началник сектор в Столичен инспекторат: "Събраният отпадък от опаковки отива на сепариращи инсталации. Там се разделя на различните видове отпадъци, след което отива за рециклиране."

От септември месец инспекторатът ще пренесе инициативата и в детските градини в столицата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клинтън и Тръмп в задочен спор как да се реагира на масовото убийство в Орландо
Клинтън и Тръмп в задочен спор как да се реагира на масовото убийство в Орландо
Само чуждестранни съдии в Специалния съд за военните престъпления в Косово
Само чуждестранни съдии в Специалния съд за военните престъпления в Косово