НОВИНИ

Ученици дебатираха в пленарната зала на Народното събрание

Финална дискусия от Националното състезание по водене на парламентарни дебати. В пленарната зала на Народното събрание ученици и студенти показаха уменията си да убеждават. Аргументите им изслуша и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, а след последния парламентарен звънец награди най-добрите оратори.

Айше Сали
от Айше Сали
20:22, 15.04.2019
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

"За" и "против". Но вместо спор, разговор с аргументи.

Захари Николаев, участник в състезанието: Най-важните правила са уважението на противниците , за да имаме цивилизована дискусия.
Тодор Рогошев, участник в състезанието: Макар че на националните кръгове ми се падна да защитавам позицията, която не подкрепям по принцип, този път защитавам позицията, която наистина харесвам.
Борислав Драганджиков, участник в състезанието: Искам да вярвам, че хора като хората от дебатите ще могат да променят положението и да направят държавата по-добра.
Алекзандър Бъчваров, участник в състезанието: Всяко едно мнение може да бъде взето предвид, ако бъде изразено достатъчно добре, ако му бъде дадено публичност.

Днес в пленарната зала имаше кворум, а учениците на депутатските банки слушаха внимателно аргументите от трибуната.

Председателят на Народното събрание също седна сред тях, за да проследи дебата за Лисабонския договор и начина, по който замества европейската конституция.

Цвета Караянчева, председател на Народното събрание: Мили деца, вие се справихте чудесно. Вие показахте, че силата на аргументите е най-важна, че уважението, дори и към инакомислещите, е неделима част от всеки дебат.

Състезанието е част от инициативите, с които се отбелязва 140-ата годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожар избухна в катедралата Нотр Дам в Париж
Пожар избухна в катедралата "Нотр Дам" в Париж
Започнаха честванията за 140 години от приемането на Търновската конституция
Започнаха честванията за 140 години от приемането на Търновската конституция