НОВИНИ

Ученици се включиха в инициативата "Спортно междучасие"

Учениците от училище "Черноризец Храбър" в Пловдив се включиха в инициативата "Спортно междучасие". Преди началото на учебните часове децата могат да тренират 16 вида спорт. Наред с кампанията в учебното заведение беше открит и нов физкултурен салон за спортна дейност на над 550 деца.

БНТ2-Пловдив
от БНТ2-Пловдив Антоанета Чакандракова
21:10, 26.09.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Доскоро най-малките ученици са провеждали часовете по физическо възпитание в две класни стаи. От новата учебна година обаче те ще тренират в изцяло нов и модерен спортен салон. Залата е обновена със средства на училището и на кметството в "Тракия".

Елена Кисьова – директор на СУ "Черноризец Храбър":
"Това е бивш плувен басейн. Взехме решение с моите колеги да го преобразуваме в зала за спортни дейности за децата, които са от първи до четвърти клас. Те при нас не са малко – 553 деца. По график - учебни часове, в извънкласни занимания ще ползват само тази зала."

Училището е поредното, в което започна кампанията "спортно междучасие". Първата тренировката бе водена от инструктор по спортна гимнастика. Загрявките ще се провеждат два пъти седмично преди началото на учебните часове или в голямото междучастие.

Лилия Стефанова – инструктор по спортна гимнастика:
"Най-доброто събуждане е тонизирането на мускулите чрез спорт, няма значение какъв да е, важното е да спортуваме, да дадем тонус на нашите мускули и тяло, за да може да бъде активно през целия ден."

Кампанията за спортна дейност в училищата ще продължи два месеца.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дърво падна върху две коли в центъра на Пловдив
Дърво падна върху две коли в центъра на Пловдив
Галерия Академия представя непознати рисунки на Илия Петров
Галерия "Академия" представя непознати рисунки на Илия Петров