НОВИНИ

Училище във Велико Търново има свое телевизионно студио

Великотърновската Хуманитарна гимназия е първата в страната, която вече има собствено професионално телевизионно студио. В него ще се обучават учениците от паралелката по журналистика.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
08:55, 30.06.2019
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Залата е оборудвана със звукозаписна техника, компютър за видео и аудиообработка и модерни камери. В нея бъдещите журналисти ще монтират и записват първите си авторски репортажи.

За мен журналистика е нещо много интересно - всеки път има различни неща, различна ситуация, различно събитие и най-вече различни личности.
Започнахме с основите на журналистиката - писане и редактиране на текстове от най-различен вид и по най-различни теми, които вълнуват нас и които вълнуват обществото.

Учениците издават и училищен вестник, а за създаването на новото студио работили заедно цяла година.

Павлин Витанов - директор на Хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий" - В. Търново: Всички ученици се включиха, не само от 9а клас. самите ученици помогнаха много, просто такъв ентусиазъм и блясък в детските очи рядко се забелязва напоследък.
Таня Мишева - журналист и преподавател: Това е, което се опитвам да правя, за да ги запаля за журналистиката и да им покажа нейната сила, нейната възможност да променя съдби на хора...

В телевизионното студио усилено ще се работи и през ваканцията - заедно със специалисти децата ще инсталират новите програми и ще правят тестове за рабата с модерната техника.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илияна Йотова: България е лобито на ЕС за Западните Балкани
Илияна Йотова: България е лобито на ЕС за Западните Балкани
Посещение на Тръмп в демилитаризираната зона на Корейския полуостров
Посещение на Тръмп в демилитаризираната зона на Корейския полуостров