Цвете или надежда за първия учебен ден. Учители призоваха родителите да дарят парите предвидени за букети в помощ на момче в инвалидна количка. Историята е от Враца.

Враца

Кутия за дарения ще посрещне на входа учениците в основно училище „Св. Св. Кирил и Методий" в понеделник, защото учителите решили да се лишат от традиционните букети.

Даниела Аврамова, директор на ОУ„Св. Св. Кирил и Методий"- Враца: Препоръчаме на родителите тези суми, които са отделили за цветята, да бъдат дарени на наш бивш ученик, който има нужда от тези пари.

Преди няколко години Даниел Маринов претърпява инцидент, който го оставя неподвижен в инвалидна количка. Лечението му в чужбина струва скъпо. Сега са нужни още около 20 хиляди лева, за да получи надежда отново да проходи.

Този благотворителен жест не е първи за учениците - преди 4 години тук събирали пари за пострадалите от наводнението в Мизия.

Милена Луканова, педагогически съветник: Детето да види, че е направило нещо добро днес и утре някой ще бъде по-здрав, по-усмихнат, по-щастлив и да знае, че е направило нещо светът да бъде по-добър утре.

От училището казаха, че не очакват в първия учебен ден да се събере цялата необходима сума за Дани, но се надяват и други хора да се включат в благотворителната инициатива.