НОВИНИ

Учителка от Габрово е сред номинираните за наградата The Global Teacher Prize

Трима български учители са номинирани за глобалната награда The Global Teacher Prize. Инициативата е на министъра на образованието Меглена Кунева и цели да даде шанс на заслужили родни преподаватели да се представят пред колегите си от цял свят. Международната награда се присъжда от фондация "Варки" и е на стойност 1 милион щатски долара. Провежда се под патронажа на министър-председателя на Дубай. Сред номинираните е и учителката Пепа Николова от Габрово.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
06:57, 27.10.2016
10701
Чете се за: 00:47 мин.
Още

Новината, че е избрана да участва в световния конкурс, учителката разбрала в училище. 23 години Пепа Николова преподава български език и литература на децата в габровското училище „Райчо Каролев“.

Пепа Николова - учител: Това е един голям стимул, голямо признание за града ни, училището и за мен самата, удовлетворение заради годините на отдаденост. Учениците винаги уважават респекта, често ми се случва да казват: "Вие сте истинският учител".

През годините Николова е получавала много отличия - наградата „Неофит Рилски“ за дългогодишна творческа дейност, приз за обучението на ученици със значими резултати, но най- голямото признание е тази номинация.

Пепа Николова - учител: Докъде ще стигнем по пътя си към спечелването на наградата не знам, но тя характеризира един труд, който е съпътстван с много обич към всички онези, които искат да попитат, искат да узнаят, искат да научат, а аз лично искам те да умеят да го разберат. Т. е. към децата.
;

За нея учителската професия е съдба, мисия и призвание. Казва, че никога не е срещала неуважение от децата в клас.

Пепа Николова - учител: Аз имам огромно самочувствие за професията, която изпълнявам, защото създавам интелект и никой не е в състояние да отнеме нещо от привилегията, която притежавам. Въображението е много важно. Детският поглед е отворен към света на мечтите и трябва да го стимулираме, развиваме и съхраним.

Новината за номинирането на учителката Пепа Николова зарадва и нейните любими ученици.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От първо лице: Имаше напрежение и много страх след земетресението в Италия
От първо лице: Имаше напрежение и много страх след земетресението в Италия
Няма пробив за СЕТА в Белгия, преговорите продължават
Няма пробив за СЕТА в Белгия, преговорите продължават