НОВИНИ

Удар по мафията в Италия: Задържаха новия бос на Коза Ностра

Италианското правителство съобщи за силен удар срещу мафията. Арестуван е новият шеф на престъпния синдикат в Сицилия и още 45 души. Вътрешният министър на Италия Матео Салвини обяви,че полицията е разбила "купола " или ръководството на Коза Ностра.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
19:46, 04.12.2018
Чете се за: 00:34 мин.
По света

Карабинери задържаха 80-годишния Сетимино Минео, смятан за новия главатар на мафията в Сицилия. Официално той е бижутер. Сетимо, както го наричат, е бил избран да оглави Коза Ностра на събрание на босове, на 29 май, първо по рода си от 25 години насам. Задържан е малко преди церемониално да поеме ръководството. Полицията разпространи и кадри от видео наблюдението на заподозрени. 30 са арестуваните в област Пулия.

Федерико Кафиеро Де Рахо, прокурор: Престъпният свят във Фоджа е силен и копира модела на калабрийската мафия Ндрагета. От една страна има смели бизнесмени, които съобщават на полицията за изнудване, но и други, които го приемат. Ако всички сътрудничат на полицията, само с една заповед за арест бихме могли да задържим всички членове на мафията.

Според вицепремиера ди Майо, Сетимино Минео е бил посочен за наследник на покойния вече Тото Риина, по чието нараждане бяха убити известните антимафиоти Фалконе и Борселино.

Именно Паоло Фалконе осъжда Минео на пет години, а по късно той излежава и 11-годишна присъда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът изслушва СРС-та по делото срещу Десислава Иванчева
Съдът изслушва СРС-та по делото срещу Десислава Иванчева
Благотворителна кампания за децата на загинали полицаи организираха в МВР
Благотворителна кампания за децата на загинали полицаи организираха в МВР