НОВИНИ

Ударно глобяват шофьори във Велико Търново след промените в закона

20 са глобените шофьори за неправилно паркиране във Велико Търново само ден след влизането в сила на новите промени в Закона за движение по пътищата. От събота пътните полицаи съставят фишове на място и вместо автомобилите на нарушителите да се репатрират, на стъклата се поставят уведомителни писма за глоба. Кореспондентите ни във Велико Търново бяха на нощна проверка с Пътна полиция.

bnt avatar logo
от Денят започва
10:53, 23.01.2017
9012
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

В събота в малките часове на нощта пред клубовете и заведенията в центъра на Велико Търново масово автомобилите са спрени неправилно. Водачите им са санкционирани, но вместо колите да бъдат преместени с паяк на предните стъкла, полицаите поставят уведомления.

Радослав Върбанов - Пътна полиция Велико Търново: „Имаме санкционирани водачи или по-скоро са им поставени на около 20 водачи уведомления за неправилно паркиране и имаме един водач, който е управлявал под въздействието на алкохол".

Първите санкционирани по новите правила са водачите на три автомобила, паркирали на автобусна спирка в центъра на града. Оказва се, това е едно най-често срещаните нарушения. Служителите на реда за по-малко 30 минути изловиха шестима нарушители.

Кои са най-често срещаните нарушения?

Радослав Върбанов - Пътна полиция Велико Търново: "Паркирането както и вие видяхте на автобусни спирки, в зоната на знаци където са поставени, че пречат на движението. Ще подпомогне много особено на територията на населени места където няма репатриращ автомобил".

Оказва се, че това, и според шофьорите, е облекчение не само за системата, но и за тях.

По новите правила паяк ще бъде викан само ако автомобилът, паркиран в нарушение, пречи на движението.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Рекорден брой участници в Сурва 2017
Рекорден брой участници в "Сурва 2017"
Григор Димитров е на четвъртфинал на Australian Open!
Григор Димитров е на четвъртфинал на Australian Open!