НОВИНИ

Удължават до края на януари процедурата за концесия на Летище София

Министерството на транспорта удължава до края на януари процедурата за концесия на Летище София. Това обяви транспортният министър в оставка Ивайло Московски.

Александър Марков
от Александър Марков
15:46, 18.11.2016 (обновена)
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Причината, обяви Московски, е, за да може евентуален служебен кабинет да реши дали да прекрати или да продължи концесията. При прекратяване, обаче, Московски попита - откъде ще дойдат 500 млн. лева за дълговете на БДЖ.

Извънредният брифинг в Министерството идва като отговор на искането на БСП концесията на Летище София да бъде прекратена, тъй като тя била за 35 години и решението трябвало да се вземе от ново мнозинство в НС.

Жельо Бойчев, "БСП лява България": Не може едно правителство в оставка, а след това един служебен кабинет, да се произнася по толкова значими въпроси. По същество - националното летище, според документацията, трябва да бъде отдадено за концесия за 35 години. Считаме, че едно редовно избрано правителство с едно ново мнозинство в следващото НС трябва да се произнесе по този въпрос.
Ивайло Московски, министър на транспорта в оставка: Имаме законово основание, на което можем да удължим срока, и ще го удължим до 31 януари. Оставяме на служебен кабинет, вероятно на г-н Радев или пък някакъв друг формат, те да решат дали ще прекратят тази процедура, или няма да я прекратят. Концесията на летище София никога не е била самоцел за нас, както и за правителството. Тя винаги е била обвързана, според нас, към момента е единствената възможност да бъдат стабилизирани БДЖ.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И Делян Добрев с обвинение за АЕЦ Белене
И Делян Добрев с обвинение за АЕЦ "Белене"
МВР и НАП започнаха денонощен мониторинг на пазара в Димитровград
МВР и НАП започнаха денонощен мониторинг на пазара в Димитровград