НОВИНИ

УЕФА наказа България за расисткия скандал с мач на празни трибуни и глоба

България ще играе евроквалификацията срещу Чехия пред празни трибуни заради расистския скандал по време на мача с Англия - решиха от УЕФА. Освен това Българският футболен съюз е глобен с 85 хиляди евро.

bnt avatar logo
от Стефан Георгиев
18:01, 29.10.2019
Чете се за: 00:27 мин.
У нас
уефа наказа българия расисткия скандал мач празни трибуни глоба

Двубоят срещу Чехия на 17 ноември не е единственият, в който над България ще тегне мониторинг от УЕФА. Повторно провинение от подобен характер в рамките на следващите две години автоматично ще доведе до още един мач без публика. Тоест европейската футболна централа налага както ефективно, така и условно наказание на България.

В допълнение УЕФА прибягва и до финансова глоба - 75 хил. евро за расизъм и 10 хиляди за неуважително отношение към химна на Англия. Любопитното е, че за сходно непочтително поведение към химна на България, централата санкционира Англия с 5 хиляди евро.

От БФС побързаха да уточнят, че усърдната работа на администрацията и перманентната борба с ксенофобията са предотвратили по-тежки наказания.

За България предстоят контролна среща с Парагвай, както и последната евроквалификация срещу Чехия, като и двата мача попадат в програмата на БНТ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разширен състав на женския национален отбор за олимпийската квалификация в Холандия
Разширен състав на женския национален отбор за олимпийската квалификация в Холандия
Ликвидираха говорителя на Ислямска държава, спряган за наследник на ал Багдади
Ликвидираха говорителя на "Ислямска държава", спряган за наследник на ал Багдади