НОВИНИ

Уилям и Кейт - британските посланици на чара

Ще бъде ли Кейт новата Даяна ? Звездното семейство принц Уилям и съпругата му Кейт, заедно с двете им деца предизвикаха истински фурор при обиколката си в Полша и Германия.

bnt avatar logo
от Бистра Узунова, Дойче Веле
15:03, 23.07.2017
Чете се за: 01:00 мин.
Още

Наричат ги британски "посланици на чара". В Берлин Уилям и Кейт се срещнаха с хора на изкуството и млади бизнесмени, в Хайделберг участваха в гребна регата, а в Хамбург посетиха музея на морето и новата Филхармония. Двете кралски особи и техните деца оставиха приятни впечатления по време на плътно организираната им програма. Кейт - с елегантните си тоалети и приятни обноски, принц Уилям - с ангажирания си интерес, добрата си информираност и британското си чувство за хумор. В Хайделберг принцът попита производител на вино дали наистина дегустира всяка партида, след което с усмивка добавил: "Ето, това е наистина тежко!".

Провинция Баден-Вюртемберг подари на двамата часовник с кукувица, украсен с британското знаме, а на двегодишната принцеса Шарлот и четиригодишния принц Джордж - плюшени мечета, ръчна изработка от прочутата местна фирма за играчки "Щайф".

За историческите връзки на британската монархия с Германия стана дума и в Хамбург и в Хайделберг. В прочутия хайделбергски замък има порта на името на английската принцеса Елизабет Стюарт, която преди 400 години е прекарала в романтичния град на Некар някои от най-щастливите си години.

Посещението в Германия предложи и някои интересни кулинарни изживявания - двамата опитаха типичните берлински кюфтета - "булетен", в Хайделберг ги посрещнаха и с характерния британски "фиш енд чипс", и бонбони местно производство, в чиято направа се включиха Уилям и Кейт. "Making Sweеts", гласеше краткото съобщение по този повод в официалния туитър-профил на Двореца Кенсингтън, придружено с видео.

Кралският блясък озари и Хамбург, където Уилиям и Кейт бяха в петък. В новопостроената "Елбфилхармони" те присъстваха на интерактивен детски концерт, заедно с 350 ученици от социално слаби семейства. В програмата - фрагменти от Бетовеновата Пета симфония. По-късно кралските особи отпътуваха за родината си, където на следващия отпразнуваха рожденият ден на принц Джордж.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Папа Франциск призова за диалог и умереност след насилието в Ерусалим
Папа Франциск призова за диалог и умереност след насилието в Ерусалим
Няма да отменят въведените мерки за сигурност около Храмовия хълм в Ерусалим
Няма да отменят въведените мерки за сигурност около Храмовия хълм в Ерусалим