НОВИНИ

Указания за шофьорите на тирове срещу трафик на мигранти

МВР и Асоциацията за международни превози "АЕБТРИ" започнаха разпространение на листовки срещу нелегалните мигранти. Те са с указания към шофьорите на тирове, като целта им е водачите да бъдат запознати с начините за предпазване от тайно проникване на мигранти в камионите. Листовките вече се раздават на граничните пунктове у нас.

Стоил Рошкев
от Стоил Рошкев
18:28, 29.12.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Съветите към шофьорите на международни камиони, които се съдържат в листовките са: да бъдат бдителни, да наблюдават товаренето, както и да подсигуряват със заключващи механизми и пломби превозните си средства.

Гл. ком. Георги Костов, главен секретар на МВР: "Случаите, при които сме заловили незаконно проникнали в страната на вход и на изход, са над 300. От тях немалка част са проникнали в каросериите на товарните автомобили без знанието на водачите. Този риск би могъл да бъде минимизиран, ако водачите са информирани и ако спазват предписанията във флаерите, които са разработени от колегите.

От Асоциацията на българските предприятия за международни превози отбелязаха, че важното е тези напомняния да стигнат до всички, които могат да бъдат замесени в превоз на нелегални мигранти.

Инж. Койчо Русев, член на УС на "АЕБТРИ": "Това е още по-наложително, като се има предвид и нападението, което беше извършено на Коледния пазар в Берлин на полския автомобил, шофьорът беше убит и автомобилът - превзет от терорист. Знаете за последиците."

Отпечатани са 400 000 флаера на български и на английски, както и 100 000 на български и турски език.

От "АЕБТРИ" отбелязаха, че по време на асамблеята на Световната организация в Женева тази инициатива е подкрепена от генералния секретар и е било препоръчано на останалите членове на Международния съюз за автомобилен транспорт да ползват такива листовки, за да заострят вниманието на превозвачите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Лаборатория за виртуална реалност пресъздава опасни ситуации
Лаборатория за виртуална реалност пресъздава опасни ситуации
​Силни ветрове издухаха водата на шотландски водопад нагоре​ (ВИДЕО)
​Силни ветрове издухаха водата на шотландски водопад нагоре​ (ВИДЕО)