НОВИНИ

Украински националисти пребиха руснак пред посолството на Русия в Киев

Представители на украинската националистическа партия "Свобода" днес пребиха руски гражданин, дошъл в посолството на Русия в Киев да гласува на изборите за Държавна дума. Това предаде кореспондент на ТАСС от мястото на събитието.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
14:16, 18.09.2016
Чете се за: 00:44 мин.
По света
украински националисти пребиха руснак посолството русия киев

Националистите първоначално не допускали руския гражданин в сградата на посолството, а след това започнали да го бият. Полиците не са задържали извършителите.

Един от лидерите на "Свобода" Игор Мирошниченко разстлал пред посолството знамето на Руската Федерация и настоявал всеки, който иска да влезе в сградата, да си избърше краката в него.

Десетки десни активисти блокират входа към посолството, един от демонстрантите бе задържан при сблъсък с полицията, съобщи Асошиейтед прес.

Полицията не реагира на провокацията на членовете на "Свобода", които призоваха киевчани да дойдат до руското посолство, за да възпрепятстват гласуването. До момента в посолството са гласували около 20 души, а няколко руснаци са били нападнати, отбелязва ТАСС.

Пред сградата е организиран митинг. Протестиращите държат плакати с обидно съдържание, приканващи руснаците да гласуват само на територията на Руската Федерация.

Украински радикали се опитаха да попречат на гласуването в руското консулство в Одеса

Украински радикали се опитаха да възпрепятстват волеизявлението на руснаците на изборите за Държавна дума на територията на руското консулство в Одеса, потвърди за ТАСС представител на Генералното консулство на Руската Федерация в града.

По думите му около 15 души са направили опит да попречат на руснаците да гласуват, блокирайки входа на сградата. Радикалите крещели: "Руснаци гласувайте в Русия, Украйна е само за украинците".

Консулският служител уточни, че органите на реда са изгонили правонарушителите и входът на зданието вече е отворен.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама мъже загинаха при инцидент с делтапланер в Казанлък
Двама мъже загинаха при инцидент с делтапланер в Казанлък
Един човек загина при падане на делтапланер в Казанлък
Един човек загина при падане на делтапланер в Казанлък