НОВИНИ

Украински самолет с над 160 души на борда се разби в Техеран

"Боинг 737" със 167 души пътници и екипаж на борда се разби след излитане от летището в Техеран. Първоначално беше съобщено, че броят на хората в катастрофиралата машина е 180, но по-късно тази информация беше коригирана от иранските власти, които обясниха, че на борда са били 167 души.

bnt avatar logo
от БГНЕС
06:24, 08.01.2020 (обновена)
Чете се за: 00:38 мин.
По света
украински самолет 160 души борда разби техеран

Украински "Боинг 737" със 167 души на борда е излетял от Техеран в 4:42 часа българско време и е спрял да предава данни 2 минути след излитането си - в 4.44 българско време, според услугата за проследяване на самолети "Flightradar".

Според сайта, украинският "Боинг 737" е катастрофирал малко след излитането. "Полет PS752 излетя от Техеран в 2:42 UTC (4:42 българско време). Последните данни бяха получени в 2:44 UTC (4:44 българско време)", написа "Flightradar" в своя акаунт в Twitter.

По-рано иранската агенция "Tasnim" съобщи, че украинският самолет със 167 пътници на борда се е разбил поради "технически проблеми" на международното летище "Имам Хомейни" в Техеран. Според агенцията информация за инцидента е потвърдена от шефа на летището. Той е заявил, че самолетът се е разбил малко след излитането.

Международното летище в Киев Бориспол все още няма информация за евентуална катастрофа на украинския лайнер, който е летял от Техеран за Киев, съобщи РИА Новости.

Иранските власти съобщиха, че към мястото на катастрофата са се отправили 10 линейки. При падането самолетът е избухнал в пламъци, а местен представител заяви, че спасителните екипи ще се опитат да спасят част от пътниците.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Няма оцелели при самолетната катастрофа в Иран
Няма оцелели при самолетната катастрофа в Иран
Мобилни полицейски екипи тръгнаха по селата в Пловдивско
Мобилни полицейски екипи тръгнаха по селата в Пловдивско