НОВИНИ

Украинският автор Анатолий Крим представи нова книга пред българска публика

Тази вечер украинският автор Анатолий Крим зарадва своите читатели в България с новия си сборник от разкази "Писма до Господ".

bnt avatar logo
от БНТ
23:32, 08.09.2017
Чете се за: 00:38 мин.
Още

С пиеса, излязла изпод странициите на книга, така Анатолий Крим представи колекцията си от разкази за първи път пред българска публика. С доза хумор актьорите пресъздадоха разказа "Умиращ трудно" и накара публиката да се замисли за тленното и непреходното, а авторът признава, че има дълбока връзка с нашата страна - създава една от пиесите си именно у нас - в Созопол.

Анатолий Крим - писател: Често идвам в България. За радост в много български театри се играят моите пиеси.Тази книга е за добрината - какво е добрината, какво е чудото. Ако трябва да бъда откровен, трудно е да го обясня.

,,Писмо до Господ може да напише всеки. Но Господ отговаря на избрани.,, Така Анатолий Крим загатва, увлича и оставя доза мистерия за читателя, който ще разгърне книгата му, за да разбере тайната на писмата до Господа.

Захарий Иванов - поет и преводач: Анатолий е носител на добрина, човечност и поради тази причина за мен разказите му са били винаги интересни и аз винаги съм смятал, че нашият читател има нужда от подобно съчинение, от подобен вид творчество.

А за истинските ценители - на български вече е преведен и сатиричният му роман ,,Тръбата".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина сръбската кинолегенда Любиша Самарджич
Почина сръбската кинолегенда Любиша Самарджич
Жертвите от мощното земетресение в Мексико вече надхвърлят 40 души
Жертвите от мощното земетресение в Мексико вече надхвърлят 40 души