НОВИНИ

Украинци излязоха на протест срещу Путин в София и Пловдив

Митинг на украински организации в цял свят срещу руската агресия се проведе в София. Повече от 60 държави се включиха с различни инициативи.

Явор Симов
от Явор Симов
22:18, 14.10.2016
Чете се за: 00:29 мин.
У нас
украинци излязоха протест путин софия пловдив

Целта е да се отправи апел към властите, в частност и към българското правителство да подкрепят Украйна за спирането на военните действия от страна на Русия. Да бъдат изведени руските войски и цялата военна техника и да бъде засилено присъствието на ОССЕ - настояха събралите се на площад "Независимост" в София.

Те поискаха още да бъдат освободени гражданите на Украйна, които са задържани под арест, както на територията на Русия така и в Крим по политически причини.

На площад "Съединение" в Пловдив част от украинската общност, която наброява около 450 души в града под тепетата, също се събра със знамена и плакати, за да се включи в днешния глобален световен митинг. С това организаторите се опитват да фокусират отново общественото внимание върху събитията в Украйна, където по техни данни от началото на събитията са загинали 68 деца, а над 120 са останали без родители и са били осиновени.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ирина Бокова: Наследството на Ерусалим е неделимо
Ирина Бокова: Наследството на Ерусалим е неделимо
Граждани подкрепиха отец Рафаил пред БНТ
Граждани подкрепиха отец Рафаил пред БНТ