НОВИНИ

Укрепват или санират оградата на затвора в Пловдив?

Ремонт на стената на пловдивския затвор предизвика масово недоволство в социалните мрежи. Заради снимки на работници, които поставят изолационни панели, стотици хора решиха, че на оградата се прави топлоизолация и по този начин се източват държавни средства. От ръководството на затвора обаче категорично опровергаха тези обвинения и обясниха, че ремонта има за цел да спре разрушаването на масивната стена.

bnt avatar logo
от Деница Торньова
19:03, 12.10.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас
укрепват санират оградата затвора пловдив

Основен ремонт на оградата на затвора в Пловдив не е правен повече от 30 години. Сега обаче от нея падат големи късове мазилка, тухлите се ронят и цялата конструкция е застрашена.

Божил Иванов, началник на затвора в Пловдив:
Цялата стена може да падне поради лошото състояние на самите тухли и ако не бъде спряна тази влага, която ги разяжда и в момента, тя наистина ще падне

Особено опасен е т.нар.бетонен пояс в горната част на оградата, който е изключително тежък - обясни още Иванов. По думите му ремонтът няма нищо общо със саниране, без значение как изглежда отстрани.

Божил Иванов
Това, което се слага по балконите е стиропор, имам предвид за топлоизолация, който е от 5 до 10 см в случая говорим за 2 сантиметра стиропорно покритие, за да може да бъде спряна влагата

Ремонтът се прави от затворници, които имат опит в строителството. Самите те предложили върху оградата да не се полага нова мазилка, а изолация.

Тодор Гегов - лишен от свобода:
В момента се влагат 5 хил лв, 650 квадрата смятаме да го направим, което ще спрем влагата, ако тръгнем това да го правим, повече време ще работим и много по - скъпо ще бъде, 4-5 пъти ще бъде по - скъпо

Парите за строителните материали са отпуснати от Държавно предприятие „Фонд затворно дело". Догодина ще се търсят още средства, за да бъде поставена изолация и на вътрешната част на стената.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ТИР се обърна на АМ Тракия
ТИР се обърна на АМ "Тракия"
Германия ще орязва помощите за европейци
Германия ще орязва помощите за европейци