НОВИНИ

За първи път Благоевград се превръща в уличен Джумая Стейдж фестивал

В Благоевград за първи път ще се проведе уличният фестивал Джумая Стейдж фестивал. В рамките на 2 дни на сцената му ще се изявят вече популярни български рок групи и някои от най-новите банди, на които предстои да намерят своята публика.

bnt avatar logo
от ​Десислава Димчева
06:36, 28.05.2018
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Българските рок групи Уикеда, Джереми и ПИФ са сред участниците на фестивала в Благоевград. Те ще представят своите нови албуми, както и най-популярните им хитове. На сцената на Джумая Стейдж фестивал ще се изявят и две детски рок групи от Благоевград – Рок Кидс и Дъ литълс.

Иван Кацарски – организатор: Те правят много концерти, супер талантливи деца, и нищо по- естествено няма, фестивалът да бъде открит с тях.

За малките почитатели на рок музиката ще бъдат организирани и няколко уъркшопа - вокални уроци по рок музика, и занимания с ударни инстрименти в различни стилове и ритми.

Иван Кацарски – организатор: Представете си едни 15-20 перкусии с джембета, с ударни инструменти, с тарамбуки, с конги и всичко това нещо ще се върти в кръг.

Джумая Стейдж фестивал ще се проведе на 1 и 2 юни, като за място на срещата на всички почитатели на рок музиката, организаторите са избрали нетрадиционно пространство – градинките пред НАП в Благоевград и градската баня.

Иван Кацарски – организатор: Няма нищо по-естествено едно такова събитие да се случи около нас – на улицата, там където ние се разхождаме, там където нашите деца са израснали.

В рамките на фестивала, жителите и гостите на Благоевград ще имат възможност да разгледат и арт базара на творци от различни сфери на изкуството. В импровизираната галерия на открито творби ще подредят автори от Благоевград, Стара Загора, Пловдив, София и Велико Търново.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протести срещу имиграцията в Германия
Протести срещу имиграцията в Германия
Политическата криза в Италия се задълбочава
Политическата криза в Италия се задълбочава