НОВИНИ

Улица в центъра на Варна пропадна заради строителен изкоп

Една жена е била евакуирана от дома си, след като улица в центъра на Варна пропадна заради строителен изкоп. Аварийните екипи са допуснали, че е възможно изтичане на газ, което вече е отхвърлено. По непотвърдена информация причина за инцидента са ВиК авария или избили подпочвени води. Водоснабдяването и електрозахранването в района вече са възстановени.

bnt avatar logo
от Петя Иванова
11:35, 22.06.2018
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Заради свличането на земна маса пропада 6-метров участък от улица "Петър Парчевич" във Варна. Срутването повлича и голямо дърво, което къса надземните кабели в района. Според очевидци има напукани мазилки на околните къщи.

Ради Георгиев живее само на метри от мястото на свличането. Той минава оттам минути преди да се случи инцидентът.

Ради Георгиев: Чу се някакъв пукот, върнах се, близо 10 кв. м от асфалта се свлякоха и 20-метрово дърво падна. Има пукнатини на съседните къщи, ние сме през една, стълбището е напукано, но от тежките камиони. А от една седмица се появи влага, която расте нагоре и има подпочвена вода.

Пламен Симеонов от 50 години живее в района. Твърди, че строителната фирма на обекта няма вина за инцидента и че случилото се е само лош късмет.

Пламен Симеонов: Имаше стара авария на водопровода. Просто като са минавали машините, помпите и камионите просто са я раздрусали. Водата като тръгва си търси път и хоп-към изкопа. Подми на дървото корените и то се свлече напред. Напукванията на тази къща, задната, са над 30 години, собствениците нямаха пари и не са си ги възстановявали.

Строителният обект е на фирма "Трансстрой", а проверката по изясняване на причините за инцидента продължава, съобщиха от Общината. И утре улицата ще остане затворена за автомобили.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови доказателства по делото за взрива в Хитрино
Нови доказателства по делото за взрива в Хитрино
Йога на звука събра много почитатели в София
Йога на звука събра много почитатели в София