НОВИНИ

Ултрамаратонецът Краси Георгиев бяга 36 часа за благотворителност

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев си е поставил за цел да бяга 36 часа без прекъсване на пътека. Събитието е с благотворителна цел - събиране на средства за участие на българчетата, преборили рака на олимпиадата в Москва - "Игри за победители". Красимир започна опита си за рекорд след 10.00 часа сутринта. С преки включвания в емисиите си БНТ следи как се справя с изпитанието Красимир Георгиев.

bnt avatar logo
от Екип на „По света и у нас“
12:19, 19.01.2018
Чете се за: 01:17 мин.
У нас
Ултрамаратонецът Краси Георгиев бяга 36 часа за благотворителност

Първите два часа от този 36-часов маратон на пътека бяха отпразнувани с бурни ръкопляскания. Красимир Георгиев за сега се чувства много добре. Той тича с 8 км/ч. Пред нашата камера Краси заяви, че тъкмо загрява. На екран пред него минават видеа с различни красиви пейзажи, което му помага, за да може да не гледа в една точка, докато тича. Георгиев заяви, че когато му стане много трудно, ще започне мисловно да си строи замъци или да плува в морето. Твърди, че ще му е психически натоварващо, защото бяга на едно място - на пътеката, а не е сред природата. До него има хора, които го подкрепят и също тичат постоянно.

;

Десети час вече бяга Красимир Георгиев. Той поддържа постоянно темпо от 8 км/ч, като досега е избягал разстояние, равно на две маратонски бягания. Остават още 26 часа. „Засега съм добре“, сподели Красимир Георгиев по време на десетия час от бягането си, пред репортера на БНТ Цвета Младенова. Основният елемент е психологически, сподели той.

Всеки, който бяга на съседната пътека до Красимир, дарява по един лев на всеки избягани сто метра. Таксата за участие е десет лева. Към десетия час са събрани около 1 000 лв., а по интернет са дарени към 1 300 лв. Хората до Красимир са т.нар. „пейсъри“, които му дават темпо.

През нощта всеки член на Клуба на бегачите ще бяга до Красимир и ще се дари двойна сума, споделиха организаторите. Целта е 10 000 лв., които ще отидат за изграждането на спортни съоръжения за деца в ремисия.

;

Все още съм добре, разбира се изморен съм, но виждам края. Изключително тежко беше през нощта, но се справих и продължавам, сподели Краси Георгиев след 23-часово бягане. Трудно е, наистина е трудно, но затова имам подкрепата на екипа си!

Той призова хората да дойдат да потичат, да помогнат, защото всичко се прави за малките. "Аз само бягам на пътечка, но на тях им трябват реални средства. Включете се, елате потичайте с мен, все още имаме 12-13 часа", призова Краси.

;

"Държа се. Имам още час и 40 минути, тъй че съм добре. Герои са малките, аз само бягам.", каза Краси Георгиев в централната емисия новини на "По света и у нас".

Благотворителното му тичане продължава повече от 34 часа. През целия ден много хора се включиха в благотворителното бягане. За всеки 100 метра, се дарява 1 лв. Много обаче са тези, които пускат пари без да бягат на пътеките.

;

Краси Георгиев постигна рекорд и успя да изпълни голямата си цел като пробяга на пътека цели 36 часа без прекъсване с благотворителна цел. Неговото бягане на пътека приключи точно в 22:00 часа в събота вечер. За това време той измина близо 220 км.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заради нужди на бизнеса разкриват специалност „Модист“ в гимназия в Русе
Заради нужди на бизнеса разкриват специалност „Модист“ в гимназия в Русе
Броят на жертвите на бурята Фридерике в Германия нарасна на осем
Броят на жертвите на бурята "Фридерике" в Германия нарасна на осем