Унгария отрече да има нещо общо с бягството в Будапеща на бившия македонски премиер Никола Груевски, въпреки спекулациите, че това не е би могло да стане без помощта на унгарските власти.

Гергей Гуяш, началник на кабинета на премиера Виктор Орбан, съобщи, че Груевски е поискал политическо убежище в унгарско представителство извън Македония, но отказа да каже коя е страната. Според сръбския вестник "Политика" Груевски е избягал през Албания.

Гергей Гуяш, началник на кабинета на министър-председателя: Движението на хора на Балканите е възможно дори само с лични карти. Унгарското правителство няма нищо общо с напускането на Никола Груевски на Македония. Той е обявил намерението си да поиска убежище в унгарска дипломатическа мисия. Искането му е свързано и със заплахи срещу него. Затова от съображения за сигурност бе взето решение с него да бъде проведен разговор в имиграционната агенция в Будапеща.
Как Груевски избяга в Унгария?

Как Груевски избяга в Унгария?

Унгарски опопозиционни партии - националистическата "Йоббик", както и левите партии "Диалог" и "Демократична коалиция", призоваха правителството да а...