НОВИНИ

Унгария започва да сваля противоречивите плакати с Жан-Клод Юнкер

Унгария започва да сваля противоречивите плакати с председателя на ЕК - Жан-Клод Юнкер, които предизвикаха напрежение между Будапеща и Брюксел. Днес проправителствен вестник призова партията на премиера Виктор Орбан - Фидес, да напусне Европейската народна партия, защото е изоставила ценностите и принципите си. От кабинета на Орбан обаче заявиха, че искат да останат част от най-голямата формация в Eвропарламента.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
18:22, 07.03.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

"Нов съюз" - така се казва статията в унгарския вестник, в която се твърди, че ЕНП е изгубила идентичността си и Фидес вече няма нужда да бъде част от групата в ЕП. Началникът на кабинета на премиера обаче заяви, че Фидес иска да остане в редиците на ЕНП.

До напрежение между Будапеща и Брюксел се стигна след като Унгария избра негативното представяне на миграцията като основен елемент в кампанията за изборите за Европейски парламент.

До дни Будапеща започва да сваля постерите, но се появи информация, че ще има друга подобна кампания, но този път със заместник-председателя на ЕК - Франс Тимерманс.

На мястото на противоречивите плакати ще се появи реклама на плановете на Орбан за увеличаване на раждаемостта в Унгария. Кандидатът на ЕНП председател на ЕК - Манфред Вебер, обяви конкретни действия, които Орбан трябва да извърши и извинението е едно от тях.

Манфред Вебер, кандидат на ЕНП за председатек на ЕК: Ситуацията не е лесна... в процес сме на вземане на решение и до 20 март ще стане ясно дали Фидес ще остане в структурата на Европейската народна партия.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нено Димов: Делойт ще ни консултира за концесията на Банско
Нено Димов: "Делойт" ще ни консултира за концесията на Банско
Отвориха офертите за българо-сръбската газова връзка
Отвориха офертите за българо-сръбската газова връзка